Piet De Praitere stelt boek boordevol oneliners voor

Bert Vanden Berghe

In Boekhandel Theoria stelde komiek Piet De Praitere zijn eerste boek voor. Daarin bundelt hij allerlei oneliners, gedachten en andere absurde knipogen naar alles en iedereen.

De komiek en acteur, overigens afkomstig uit Kortrijk, is al 20 jaar een klinkende naam in stand-upcomedy en toert dezer dagen rond met zijn show Gekapt. Eind vorig jaar leerde heel Vlaanderen hem kennen als de heerlijk irritante en gladde OCMW-voorzitter Claude Delvoye in Bevergem. Tussen de opnames en zijn huidige show door bundelde hij een aantal quotes uit zijn vorige shows en brainstormsessies met zichzelf in een fijn boek. Dat stelde hij donderdagavond voor in een tjokvolle boekhandel. Sarah Vandeurzen, bekend van Kenji Minogue, voorzag die avond de inleiding van het boek, dat de titel ‘Het is best vermoeiend om Piet De Praitere te zijn’ meekreeg.

Piet De Praitere stelt boek boordevol oneliners voor

Net als Piet is het boek niet bepaald in een vakje te plaatsen. De humor is snedig, gevat en even geniaal als gestoord. Het is een mooie verzameling geworden van wat er allemaal in het hoofd omgaat van Piet. “Hierboven stopt het nooit, nee”, aldus Piet. “Ik wilde eens iets anders dan een dvd van mijn voorstelling. Ik vind het zelf een geestig boek om in te bladeren en ik denk dat heel wat mensen hetzelfde zullen hebben als het rondslingert op de salontafel, het toilet of de slaapkamer.” Zelfrelativerend, politiek niet altijd even correct, met veel knipogen en vooral absurd, net als het leven zelf. Piet bewijst met dit boek nog maar eens dat hij van alle markten thuis is. Of zoals één van zijn oneliners stelt: “Ik wil de kerncentrales best openhouden. Als iemand mij de sleutels geeft en zegt wat ik moet doen.” Piet is ondertussen al aan een nieuwe voorstelling aan het werken. (BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier