Piet De Praitere bedacht zijn nieuwe zaalshow ‘De MilfMagneet’ grotendeels in de natuur

Piet De Praitere kijkt vooruit © Pieter Verhaeghe
Redactie KW

Binnenkort gaat in CC Guldenberg in Wevelgem de nieuwe show van Piet De Praitere in première.

Piet De Praitere, in West-Vlaanderen wereldbekend als Claude Delvoye uit ‘Bevergem’, heeft ‘De MilfMagneet’ naar eigen zeggen opgevat als een ode aan de vrouw. In een interview met deze krant dat morgen verschijnt, vertelt hij ook dat hij zijn nieuwe zaalshow grotendeels in de natuur heeft bedacht. “Ik ben gezegend met een behoorlijk verstoord concentratievermogen en laat me heel snel afleiden”, bekent De Praitere.

“Voor ‘De MilfMagneet’ had ik een deadline. Ik ben te laat achter mijn computer gekropen, waardoor ik meteen de druk voelde. Soms zat ik acht uur aan mijn bureau en moest ik vaststellen dat ik geen centimeter was opgeschoten. Een prachtig natuurreservaat in mijn buurt gaf me de impuls om met een iPhone op zak te beginnen wandelen. Op die manier werd de natuur mijn kantoor. Ik kwam thuis en schreef de teksten neer die ik op mijn mobieltje had opgenomen.”

“Ik ben een twijfelende weegschaal”

“Ik had er schik in, waardoor mijn wandelingen steeds langer werden. In de zomer kwam ik thuis en stelde ik aan de hand van mijn stappenteller vast dat ik in de blakende zon twintig kilometer had gewandeld. Die stappenteller is een modegril, net zoals de obsessie met gezondheid. Zo ver heb ik het niet laten komen. Voor mij is wandelen vandaag een manier om zeer geconcentreerd bezig te zijn. Niet dat ik zo graag wandel, maar ik ben wat mijn sterrenbeeld van weegschaal mij voorschrijft. Ik twijfel constant over alles, wat zeer vermoeiend is.”

(svv)

Het volledige interview met Piet De Praitere lees je morgen in De Krant van West-Vlaanderen.

Op zaterdag 12 november gaat ‘De MilfMagneet’ van Piet De Praitere in première in CC Guldenberg in Wevelgem.