Pianoklanken weergalmen komende weken door centrum van Kortrijk

Redactie KW

Nog tot en met 16 mei palmt de piano de binnenstad van Kortrijk in

In samenwerking met het West-Vlaamse familiebedrijf Piano’s Maene zijn in deze periode overal in de stad piano’s te zien en te bespelen. Samen met Designregio Kortrijk en de ontwerpers van GBO zorgt Maene ervoor dat de kiosk op de Grote Markt wordt omgetoverd in een heuse ‘Radio Piano’.

De door Maene ontwikkelde designpiano ‘Doutreligne Seven’, die een Henri Van de Velde label won, werd zondag bespeeld door een onzichtbare pianist. Zaterdag speelde David Bracke een miniconcert. Gedurende de Sinksenfeesten zullen verschillende singer-songwriters zulke kleinschalige concerten geven.

Play me, I’m yours

Maar het stopt niet bij het luisteren naar een piano of pianist. Op diverse openbare plaatsen in de stad zullen tijdens de Sinksenfeesten piano’s worden geplaatst, waarop jong en oud hun kunsten kunnen tonen. Onder het motto ‘Play me , I’m yours’ kan iedereen die piano speelt of dat ambieert achter de toetsen plaatsnemen. Film je performance, zet ze op Facebook en tag Piano’s Maene, je kunt er een mooie prijs mee winnen.

(PVH – Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier