Philippe Badert uit Oostende krijgt lof voor schilderij van biefstukken

15/06/17 om 22:01 - Bijgewerkt om 22:00

Oostendenaar Philippe Badert kreeg tijdens de prestigieuze wedstrijd voor schilderkunst Stan Raemdonck voor zijn schilderij 'Steak' een eervolle vermelding.

Philippe Badert uit Oostende krijgt lof voor schilderij van biefstukken

"Ik was heel tevreden toen mijn werk geselecteerd werd bij de 30 schilderijen uit meer dan 300 deelnemende werken uit binnen- en buitenland. Uiteindelijk kaapte ik één van de twee eervolle vermeldingen weg. Zoiets werkt enorm motiverend om verder te doen," zegt de Philippe Badert (55) die eerder ook in de prijzen viel tijdens de Week voor amateurkunsten in Vlaanderen in 2007. Hij werd in februari 2016 ook al geselecteerd werd voor het project Duo in Mu.ZEE. Daar ging hij met zijn schilderij van een verlaten treinperron in confrontatie met de verlaten wereld in het oeuvre van stadsgenoot Léon Spilliaert.

Dit jaar was het thema natuur. "Ik heb dat ingevuld in de breedste zin van het woord met een olieverfschilderij van twee biefstukken op een inoxplaat geschilderd."

Philippe Badert schildert sedert 2005 en volgde les in de Academie aan Zee bij o.a. Peter Defurne, Peter Lagast en Robin Vermeersch.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!