Phil Lesley is de nieuwe Elvis Presley van Oostende

Foto FRO
Redactie KW

Met Phil Lesley heeft Oostende een nieuwe Elvis onder zijn inwoners. Ondertussen heeft hij ook al een cd ‘And I love you so’ op de markt gebracht. Er staan al veel optredens geboekt en hij heeft er zin in.

Philip Knockaert is 55, een crooner ‘pur sang’ en hij maakt al veertig jaar muziek. Als veertienjarige zong hij al de nummers van zijn ‘god’, Elvis Presley. Zijn eerste optredens hadden plaats in The Fiacre in de Langestraat, bij Louis Verknocke, in de Old & New Taverne 1900 en in Ron’s Pub.

De jonge ‘Phil’ mocht optreden voor de Britse toeristen en oogstte veel succes. In de jaren 1983-1984 werd hij zelfs de vaste zanger van The Bobby Setter Band in Blankenberge. Hij kon zich niet alleen uitleven in het repertoire van Elvis, maar ook met de nummers van Fats Domino, Gilbert Bécaud, Engelbert Huperdinck en Tom Jones. Hij trad ook op met Johan Stollz en Jo Arend in de Westhinder, de muzikale boot in Oostende.

Micro aan de kant

“Begin de jaren negentig vond ik mijn grote liefde en hing ik letterlijk en figuurlijk de micro aan de haak”, vertelt Philip Knockaert. “Ik bleef echter wel een muziekfanaat en zong nog wel eens in mijn bad of onder de douche, maar niet meer op een podium of voor een publiek. Zes jaar geleden, tijdens een optreden van Bonzo op de Smoefeltoer in Bredene, heb ik me laten verleiden om weer te zingen. Peter Jonckheere vroeg me om ook eens op het podium te springen en ik had de smaak meteen weer te pakken.”

“Op vraag van de fans hebben we ook een cd opgenomen. We hebben er drie maanden hard aan gewerkt in de Fox Studio in Ichtegem. Gino Devos, vroeger de zanger van The Sixties, nu van The Silhouets, is ook een Elvis-kenner. Hij is vol lof over de cd. Je vindt er niet alleen superhits als Kiss Me Quick, Wooden Heart, Devil in Desguise en In the ghetto op, maar ook minder bekende en steengoede nummers van Elvis op terug.”

And I love you so

“Ik breng geen covers, maar eigen bewerkingen, interpretaties van The King. We zijn er dan ook erg trots op. De titel is ‘And I love You so’. De cd werd tijdens een gezellig optreden voorgesteld in Taverne Monroe in Mariakerke, bij Frank Boone.”

“Er staan al enkele optredens met Bonzo – samen zijn we De Monroetjes – geboekt in mijn agenda, zoals Trammelant in De Haan en de Bierfeesten in Wenduine. De cd is verkrijgbaar in Taverne Monroe, Taverne De Vlinder, Taverne De Stuiverhoek in Oostende, De Amandine in Koekelare of tijdens de optredens. Voor optredens ben ik bereikbaar op het nummer 0485 85 45 88.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier