Peure Rock strikt muzikale kleppers voor Mivalti

De organiserende groep is enthousiast over de derde editie van Peure Rock. We zien v.l.n.r. Lore Claus, Severine Vancompernolle, Eric Libbrecht, Sylvie Degheldere, Marc Depuydt, Dennis Desmet, Koen Steyaert en Ronald Kesteloot. © RN
Randy De Clercq

Voor het derde jaar al organiseert het team van Mivalti een rockfestival ten voordele van het begeleidingscentrum voor volwassenen met een beperking.

Drie jaar geleden bestond Mivalti 35 jaar en was er elke maand één evenement. Een ervan was Peure Rock, een rockfestival op de terreinen van het oude slotklooster van de Blekerijstraat. “Dat was echt enorm amusant, er was ambiance tot en met, helaas met een beperkt publiek“, zegt Ronald Kesteloot van Mivalti en het organiserend comité. “Er kwam alleen maar personeel en gasten van Mivalti afgezakt. Toch wilden we een tweede editie organiseren, omdat we voor onze eerste editie graag PPP wilden programmeren, maar die konden toen niet. Voor een tweede editie kon de groep zich wel vrijmaken.”

Schot in de roos

Maar die tweede editie viel (bijna) letterlijk in het water. “Dagen aan een stuk regende het en de tuin van het slotklooster was één grote modderpoel geworden. Er waren zelfs groepen die ons contacteerden dat ze het niet zagen zitten om op te treden. En dus hebben we in allerijl beslist het festival te verplaatsen naar de eigen Christian Vande Vyvere-zaal.” Een schot in de roos, zo bleek. “Dat is enorm goed meegevallen en praktisch gezien was het ook eenvoudiger, het was gewoon op eigen terrein. Meteen hadden we ook dubbel zoveel toeschouwers.”

Equal Idiots

En dus kon een derde editie van het festival niet uitblijven. “Al van in september dienden enkele Tieltse bands hun aanvraag in om te mogen spelen bij ons.” Het festival wordt om 15.30 uur in de Christian Vande Vyverezaal geopend met Nederlandstalige popmuziek van The Lift, daarna treden de Tieltse bands Hands off the Barmaid en vervolgens Maïski Molie op. Gestapo Knallmuzik zorgt vervolgens voor knotsgekke elektro, New York City Cops brengt covers van The Strokes en absolute headliner is Equal Idiots, die al twee weken op de eerste plaats staat in De Afrekening van Studio Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier