Peter Terrin wint nu ook de Inclusieve Griffel 2014

Redactie KW

Auteur Peter Terrin kreeg pas een kleine twee weken terug het ereburgerschap van Wingene, of hij valt terug in de prijzen. Op zaterdag 8 november krijgt hij op de Boekenbeurs in Antwerpen de Inclusieve Griffel 2014.


Elk jaar reikt Inclusie Vlaanderen vzw een prijs uit aan de auteur of auteurs van mooie fictie, waarin een personage met een verstandelijke handicap een rol speelt. Meestal doen ze dat op de Boekenbeurs in Antwerpen, maar vorig jaar niet, omdat toen het tv-scenario ‘Met Man en Macht’ werd bekroond.

Dit jaar is de afspraak terug op de Boekenbeurs in Antwerpen, waar de nieuwste roman ‘Monte Carlo’ van Peter Terrin wordt bekroond. Op het rood podium van hal 4 krijgt hij op 8 november de trofee uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, de bijhorende oorkonde wordt door Mieke Vogels overhandigd. Brigitte Minne is meter van de Inclusieve Griffel, terwijl Marc de Bel het peterschap heeft. De jury van de Inclusieve Griffel zei het als volgt : “We zijn vereerd een dergelijk prachtig boek te mogen bekronen. De rol van het personage Ronny is hartveroverend.”

(JDW)