Peter Tack stopt als voorzitter Sleuterrock in Oeselgem

Peter Tack (links) stopt na 14 edities als voorzitter van Sleuterrock. (Foto Danny)
Redactie KW

Sleuterrock heeft zijn 14de editie achter de rug. Het was een mijlpaal in zijn geschiedenis, want mede-oprichter en bezieler Peter Tack gaf er de fakkel door.

De Chiro heeft altijd al een stevig rockgehalte gehad, want in de jaren 90 was er al Sleutelrock. De draad werd door de volgende generatie terug opgepikt in 2003 en daar was Peter Tack (39) bij. Zelf is Peter een groot muziekliefhebber met een collectie van ruim 500 cd’s. “Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald genre, maar nieuwe dingen ontdekken is voor mij de essentie.”

Nieuwe wind

Na 14 edities Sleuterrock besloot hij er mee op te houden. “We hebben in het verleden heel wat zaken veranderd en bijgestuurd en van het festival gemaakt wat het nu is. Maar misschien is het nu wel tijd voor een nieuwe wind.”

Peter kijkt heel tevreden terug. “De eerste jaren hadden we veel ambitie en weinig ervaring, maar na verloop van tijd hanteerden we toch efficiëntere werkmethodes. Ik heb met het hele team prachtige jaren beleefd.” Voor de toekomst hoopt Peter dat de combinatie van nieuwe en ervaren bestuursleden het festival nog naar een hoger niveau kan tillen.

(EVWD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Tielt van 18 april.