Peter Slabbynck strikt ex-drummer van Soulwax voor EX-RZ

Redactie KW

Al enige tijd toert EX-RZ (ex-Red Zebra) in binnen- en buitenland in een tweemansbezetting. Nu vonden zanger Peter Slabbynck en gitarist Frits Standaert de tijd rijp om de groep uit te breiden.

Steven Janssen, bekend als frontman van The Whodads, maar ook van zijn hand- en spandiensten bij Daan en Mark Lanegan, komt erbij als tweede gitarist. Steve Slingeneyer zal voortaan achter de drums plaatsnemen.

Deze naar Gent uitgeweken Bruggeling speelde jarenlang bij onder meer Soulwax. “Het zal even aanpassen zijn”, bekent Slabbynck. “Zoals het voor mij een paar jaar geleden wennen was aan de laptop, zo zal het ongetwijfeld een inloopperiode vergen om opnieuw met vier man te spelen. Aan sommige nummers zullen we nog elektronica toevoegen. Daarnaast hebben we besloten om de oudere Red Zebra-nummers opnieuw te spelen in de oorspronkelijke versies. Die heb ik al in jaren niet meer gespeeld. Zo wordt optreden weer een stuk spannender.”

De nieuwe bezetting van EX-RZ maakt aanstaande zaterdag 17 december haar debuut op het BIMfest 2016 in Sint-Niklaas. De groep zal volgende zomer ook mee te maken vallen op W-festival, een muzikaal samenzijn voor liefhebbers van new wave en elektronische pop in Wortegem-Petegem.

(svv)

>> www.facebook.com/exrzexrz/