Peter Slabbynck maakt zijn muzikale droom waar met optreden in Londen

© Benny Proot
Redactie KW

Vorige vrijdag stond Peter Slabbynck nog in Brugge op het podium met zijn coverband The Rotten Pistols. Komende vrijdag staat hij met zijn andere coverband New Dark Age (a tribute to The Sound) in Londen.

Daarmee maakt hij een muzikale droom waar. “We staan er samen met Curtis, een Gentse coverband van Joy Division. Zij hebben dit optreden geregeld en nemen ons mee als support. Het zal mij toch wat doen om in Londen te spelen. Ik ben er zo vaak geweest maar dacht dat ik er helaas nooit zou kunnen spelen. Wat niet gelukt is met Red Zebra, lukt nu wel met New Dark Age. Een bijzonder fijn gevoel. En ik ben omringd door uitstekende muzikanten waaronder Steven Janssen, de vroegere gitarist van Daan en The Mark Lanegan Band. Helaas zal ik niet echt kunnen genieten van een dagje Londen want de volgende dag sta ik met EX-RZ in Keulen.”

New Dark Age trad in het verleden ook al samen op met Curtis, maar nooit in het buitenland. Er worden momenteel plannen gesmeed om in januari ook samen in Spanje op te treden. “Het is gek”‘, volgens Slabbynck. “Maar hoe ouder ik word hoe meer verrassingen er uit de lucht vallen. Het moedigt mij aan om nog enige tijd door te gaan met muziek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier