Peter Depelchin schept dit najaar kunst in Rome

"Mijn verblijf in Rome moet vooral een periode worden van input en inspiratie", zegt Peter Depelchin. (Foto HG)
Redactie KW

Beauvoords kunstenaar Peter Depelchin verblijft vanaf september gedurende vijf maanden als Artist-in-Residence in de eeuwige stad Rome.

“Het departement Kunsten en Erfgoed van de Vlaamse Overheid schrijft ieder jaar enkele kunstbeurzen uit. Daartoe behoort ook het resideren van een kunstenaar op een bepaalde kunstbevorderende locatie die een link met België heeft”, schetst Peter. “Eén van die locaties is Rome. Ik ken Rome voor een groot deel door eerdere bezoekjes, en ook door mijn vele research naar de klassieke oudheid. Het leek mij dè plek om mijn ideeën te cultiveren. Ik stelde een helder en bondig, makkelijk te verhapstukken dossier op en wachtte vingerkruisend af.”

“Ik krijg in principe carte blanche, al moest ik bij mijn dossier een suggestieve agenda voegen. Daarin staat grofweg een uitwerking beschreven van mijn te realiseren project. Met de directeur van de academie zal ik ook af en toe terugkoppelen over mijn bezigheden. Zelf overweeg ik de mogelijkheid om een tweede Hortus Conclusus te maken (een omsloten tuin, een concept dat hij eerder al gebruikte voor de zomerexpo ‘ZOOM’ van het Kasteel van Beauvoorde in 2013, red.).”

(CTM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Kust van 6 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier