Perplx van start gegaan in Marke

Redactie KW

Op vrijdagavond 1 juli kwamen zowat 400 mensen naar de circustent in Marke voor de start van Perplx. Collectif Malunés bracht die avond de avant-première van hun voorstelling ‘Forever, Happily’. Ze herhalen de voorstelling nog op zaterdag en zondag.

“We vreesden wat omdat de Rode Duivels speelden op de start van ons circusfestival”, aldus algemeen coördinator Griet Deschamps. “Daarom plaatsten we een groot scherm in de Omer-tent op het festivalterrein aan het oc in Marke.” Een kleine 50 mensen volgden er de voetbalmatch, en van de 400 mensen die de voorstelling bekeken, sloten velen nog aan voor de tweede helft.

Op zaterdag en zondag zijn er ‘s namiddags en ‘s avonds nog voorstellingen van binnen- en buitenlandse groepen. Die vinden plaats op en rond het festivalterrein aan oc Marke, en in de Kortrijkse schouwburg, het Cultureel Centrum in Wevelgem en in de Vrije Centrumschool in Marke. Er zijn gratis bussen voorzien die de toeschouwers aan oc Marke ophalen en hen terugbrengen. Er zijn nog altijd dagtickets en tickets per voorstelling te koop aan het onthaal op het festivalterrein.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier