Percussiefestival in Roeselare voor Stadsharmonie die 150 jaar bestaat

Redactie KW

Voor wie het nog niet weet: de koninklijke Stadsharmonie bestaat 150 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. Na de fraaie tentoonstelling in Museum Blomme is de eerstvolgende evenement nu het Percussiefestival op zaterdag 11 februari om 19u. in de evenementenhal Schiervelde.

De avond begint met een optreden van de jubilerende harmonie, die het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde ‘Festivalitis’ van Tom Hondeghem zal uitvoeren. Daarna komt BENG aan de beurt. BENG staat voor Bert, Olivier en Bart, drie vrienden die containerparken afschuimen op zoek naar geschikte instrumenten voor hun optredens. Ze gebruiken potten, pannen, emmers, vuilnisbakken… kortom, alles waar maar enigszins geluid uitkomt.

In 2012 namen ze deel aan het populaire tv-programma ‘Belgium’s Got Talent’.

Wereldkampioen gast

Na Beng is het de beurt aan de drumband van de Koninklijke Fanfare Vrede en Eendracht uit Kachtem. Deze drumband heeft al een aanzienlijk palmares met deelnames aan verschillende hoogstaande wedstrijden waaronder het WMC in Kerkrade. Drumband KDF uit Bavikhove sluit het eerste deel af. Naast de deelname aan verschillende wedstrijden zoals het WMC in Kerkrade en de internationale mars- en showwedstrijd in Hamont-Achel ondernam ze ook al een 14-daagse reis naar China.

Na de pauze wordt het podium geruild voor het percussie-ensemble WIK uit Zemst-Laar. Dit is een melodisch percussie-ensemble met 25 jonge muzikanten. Het succes van deze groep reikt tot ver buiten de Vlaamse grenzen: eerste prijzen en trofeeën op Europese tornooien en wereldtornooien sieren hun lokaal.

Met hun eigentijdse jazzy sound hebben zij een reputatie te verdedigen. Ze hebben al twee cd’s opgenomen en in 2009 werden ze wereldkampioen op het WMC in Kerkrade.

Tickets kunnen verkregen worden via CC De Spil ( www.despil.be – tel: 051 26 57 00) of bij de leden van de Koninklijke Stadsharmonie. In voorverkoop ?15 en aan de deur ?18. Vrijetijdspas: ?7,50. Kinderen jonger dan 12 jaar: gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier