Parsidance in Rumbeke stevent af op recordeditie

De groep medewerkers van Scouts Parsifal zaterdagmiddag vlak voordat de deuren van het festival openden. (Foto Facebook) © De groep medewerkers van Scouts Parsifal zaterdagmiddag vlak voordat de deuren van het festival openden. (Foto Facebook)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het dancefestival Parsidance in Rumbeke stevent af op een recordeditie, verspreid over de dag verwachten ze er meer dan 2.000 bezoekers.

De vierde editie van Parsidance op de terreinen van de organiserende Parsifal Scouts Rumbeke is volop aan de gang. Honderden feestvierders verzamelden al van erg vroeg zaterdagnamiddag voor een serieus feestje op twee podia: Main Stage en The Farm. “Tot nu toe verloopt alles naar wens, ook in de voorbereiding kenden we geen problemen”, vertelt Tim De Bree, stichter en stuwende kracht van het festival.

“Hopelijk blijft het ook droog en anders is de zone voor het hoofdpodium overdekt, het twee podium is in een tent zodanig dat we iedereen droog kunnen houden”, klinkt het. Vorig jaar mochten ze 1.700 feestvierders verwelkomen. “Dit jaar hebben we in voorverkoop al meer tickets verkocht dan dat er vorig jaar bezoekers waren. We rekenen op iets van een 2.000 bezoekers, dat moet zeker haalbaar zijn. Het terrein is dit jaar vergroot, zodanig dat iedereen comfortabel kan feesten.”

Parsidance is het eerste festival van de muzikale zomer in Roeselare. Tickets aan de deur zijn nog steeds te koop tegen een prijs van 18 euro.

(TD)