'Panorama' : Nonkel Jef is 'gejost'

24/06/11 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Bron: Kw

Een ideetje schoot mij te binnen toen ik deze week mijn vakantiegeld gestort zag. We zijn met ongeveer 4,4 miljoen werkende Belgen. Gaan we er gemakshalve van uit dat die elk gemiddeld 1.000 euro vakantiegeld krijgen. Als we nu allemaal samen voor één keer zouden afzien van die som en dat laten doorstorten aan de overheid, dan heeft die er in één klap 4,4 miljard euro bij ! Zou u het doen ? Dat geld afstaan, bedoel ik ? Ik wel. Om maar te zeggen : ik kan van tijd tot tijd simpel uit de hoek komen. Om dat enigszins te maskeren, bedien ik mij van een wapen dat ik altijd binnen handbereik heb : humor.

Dat ik zondagavond een volledige aflevering van 'Panorama' heb uitgezeten, mag dus een klein mirakel heten. En een leugen, want het debat dat er eenmalig op volgde, liet ik links liggen. En rechts, want over mijn politieke voorkeur spreek ik mij liever niet uit, hahaha ! Onderwerp van deze aflevering van eigen makelij waren onze pen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!