Pannese bib heeft ook digitale boeken

Het voltallige schepencollege van De Panne is enthousiast over de nieuwe e-readers in de bib. © EDP
Redactie KW

De bibliotheek van De Panne heeft een stapje vooruit gezet in de digitale wereld. Je kan er vanaf nu een e-reader, zeg maar een digitaal boek, ontlenen.

Dankzij het culturele samenwerkingsverband Achthoek, dat de gemeenten De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem, Diksmuide, Lo-Reninge en Houthulst verenigt, beschikt de bibliotheek van De Panne over 5 e-readers. Met de introductie van dit nieuwe bibliotheekproduct wil de bib iedereen kennis laten maken met nieuwe digitale technieken. De Pannese bibliotheek is gestart met een basiscollectie van zowat 150 e-boeken, zowel voor jeugd als volwassenen. Het zijn grotendeels romans, voorlopig nog geen informatieve boeken. Het uitlenen is even eenvoudig als bij een gewoon boek en kan voor een periode van 3 weken, verlengbaar tot 6 weken.

Geïnteresseerden kunnen de collectie raadplegen via de catalogus van de bibliotheek. Meteen is het ook mogelijk om te checken of er nog een e-reader beschikbaar is. Via het invulformulier kan iedereen een exemplaar reserveren en opgeven welke 5 titels hij/zij op het toestel wil lezen. Een werkdag later, na een bevestigingsmail vanuit de bibliotheek, kan de e-reader worden opgehaald in de bibliotheek. E-boeken ontlenen om op een eigen e-reader te lezen, kan voorlopig nog niet.

(EDP – foto EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier