Ozark Henry, Jef Neve en Kenji Minogue op opening Muziekcentrum Track

De dames van Kenji Minogue zijn een van de vele grote namen op de Track-opening. © Christophe Ketels / BELGIAN FREELANCE
Redactie KW

Het Kortrijkse Muziekcentrum Track kreeg de voorbije twee jaar een ingrijpende facelift. Na nieuwjaar trekken de verschillende muziekpartners van de stad terug naar hun oude stek aan het Conservatoriumplein. Track moet hét trefpunt worden waar muzikanten, muziekliefhebbers, studenten en andere creatieve geesten samenkomen om muziek te creëren en te presenteren.

Meer dan twee jaar werden het voormalige conservatorium, de concertstudio en het Radio 2-gebouw verbouwd. Nog voor de nieuwe werking van start gaat, opent het muziekcentrum een eerste keer zijn deuren en krijgt het publiek zicht op de toekomstige vorm en inhoud van het gebouw. Alle partners presenteren er een gezamenlijk muzikaal feestweekend om de laatste fase van de verbouwingen in te luiden. Iedereen is welkom op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 december.

Een kort overzicht van activiteiten tijdens het feestweekend:

– Openingstune: 150 muzikanten spelen Synrise (Goose)

Optredens van onder andere Ozark Henry, Jef Neve, Il Gardellino, Nordman, Kenji Minogue, Felix Pallas, Altra Voce, Voices, enz. Van jazz naar klassiek, van rock naar pop. Iedere muziekliefhebber komt aan zijn trekken.

– Officiële opening van de nieuwe VRT radio studio. Radio 2 verhuist terug naar zijn heimat en maakt op vrijdag live nationale radio vanuit hun nieuwe studio.

Housewarming Conservatorium: Op zaterdag doet het conservatorium zijn werking volledig uit de doeken met toonmomenten, workshops en optredens.

Radio Quindo maakt live verslaggeving en programmeert jonge Kortrijkse bands in hun studio.

– Aanwezigheid/programmatie van en door alle muziekpartners: Wilde Westen, Quindo, VRT, Track, Athena, Muziekcafé Pand.A, VLAMO, Respiro Dell’Arte, Conservatorium.