Overleie wordt exotische plek

Redactie KW

Theater Antigone sluit tijdens Sinksen17 haar zestigste seizoen af met Corta Rica. Zij transformeren hun hele theatergebouw en de omliggende straten in een exotische bestemming. “Het wordt de toegangspoort richting centrum.”

Achter het project schuilen huisregisseurs Michiel Soete en Michaël Vandewalle, geluidsontwerper Niels Vanherpe en scenograaf Giovani Vanhoenacker. “Via Google Translate zochten we ‘Kortrijk’ in het Spaans. Het resultaat was Corta Rica en de link met het exotische Costa Rica vonden we helemaal geniaal”, lacht Michiel.

Vanuit de havenbar in de Overleiestraat loopt een parcours langs het kantoor en door de foyer naar vreemde wezens en creaturen in het ‘Parca Naturalia’. Vanuit die haven vertrekt ook een boottocht naar de achterkant van het gebouw. Wat dan volgt is een unieke tocht langs ‘de grotten van Isla de Antigoña’, dat zijn het atelier, de repetitiebox, de grote theaterzaal en de foyer. “Corta Rica ligt in de wijk Overleie, dit jaar een belangrijke buurt op de Sinksenfeesten. Het wordt zo de toegangspoort richting centrum“, aldus Giovani.

“We brengen het theater recht de stad in”

ZEE

Volgens Michaël zijn die botenhet hoogtepunt van de Corta Rica-ervaring. “Het zijn eigenlijk constructies op wielen. Je kan nooit vermoeden welk ‘echt’ gevoel je krijgt als je erop zit”, weet hij. Niels staat in voor het geluid. “Corta Rica wordt een avontuur met mysterieuze geluiden. De inspiratie haal ik vaak uit de dingen die we hier elke dag bedenken. Het wordt de max”, vertelt Niels. “Ik vind het geweldig hoe we dit seizoen afsluiten en het theater recht de stad in brengen. We werken in een topteam aan een evenement dat bij momenten wat losgeslagen lijkt, maar ook heel bijzonder is. Om het in de sfeer van Corta Rica te zeggen: iedereen zit op dezelfde zee en we gaan met elkaars golven mee”, besluit Michiel.

Info: Corta Rica is te beleven op 4 en 5 juni vanaf 14 uur. Reserveren is niet nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier