Oudenburgse Erfgoedkring 8460 stelt tweede jaarboek voor

Redactie KW

Erfgoedkring 8460 stelde woensdagavond haar tweede jaarboek voor met leuke verhalen uit de Oudenburgse geschiedenis. De Oudenburgse vereniging heeft nog één activiteit in petto om 2015 af te sluiten : Io Saturnalia.

Twee jaar geleden werd in Oudenburg Erfgoedkring 8460 opgericht met Koenraad Blontrock als voorzitter. De vereniging stelde woensdagavond haar tweede jaarboek voor aan het publiek. “De lezers zullen uren leesplezier hebben aan de Grote Oudenburgse Sint-Arnoldusfeesten in 1887 en aan een feest door twee militairen onder Napoleon in de voormalige Oudenburgse abdij”, klinkt het bij Koenraad Blontrock.

“We hebben een geslaagd werkjaar gehad met onder meer de voordracht van dr. Maarten Larmuseau over het Romeins DNA-project en het project Coming World Remember. Zondagavond komt met Io Saturnalia onze laatste activiteit van dit jaar. Dat betekent zoveel als vrolijke feesten. Het is de bedoeling in het Oudenburgse centrum, het castellum aan te kleden met fakkels. Alle lichten in de omgeving worden gedoofd om Oudenburg werkelijk in vuur en vlam te zetten.”

Het jaarboek van Erfgoedkring 8460 is te koop in het RAM, in de Oudenburgse krantenzaken en supermarkt Spegelaere. De kostprijs voor niet-leden bedraagt 25 euro. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier