Oudenburgse coverband Roman Imperium in de maak

Peter Vandenbussche, Ludwig Lauwaert en Biko Degoe zijn nog op zoek naar enkele muzikanten om met hun rockband van start te gaan. (Foto Ilse)
Redactie KW

Twee liefhebbers van rockmuziek hebben het idee opgevat om een Oudenburgse coverband op te richten om hun liefde voor muziek af te toe te kunnen delen via een optreden in eigen streek.

De goesting om opnieuw zelf te musiceren kwam er bij Ludwig Lauwaert (50) uit de Rozenlaan en Peter Vandenbussche (52) uit de Wilgenlaan, toen ze met elkaar in contact kwamen tijdens Oudenburg telt af. Allebei hebben ze al een pak ervaring in muziekgroepjes.

Rock

Zowel bij Ludwig als bij Peter druipt hun liefde voor muziek er af. “Muziek is dan ook de beste medicijn”, zegt Peter Vandenbussche, geboren en getogen in Brugge, maar al jaren Oudenburgnaar. “Er moet wel overal rock aanhangen”, verzekert Ludwig die keyboard en hammondorgel speelt. Peter heeft dan weer de beste zangstem en speelt gitaar. Intussen heeft het tweetal Peters zoon Biko Degoe (22) kunnen warm maken en vervoegt hij de twee rockers met zijn gitaar. “Ik ben wel nog maar een beginneling, hoor”, zegt Biko. “Maar hij heeft de goede ingesteldheid. Na enkele repetities heb ik hem al enorm horen evolueren. Dat komt beslist goed”, geeft Ludwig de jonge muzikant een duwtje in de rug. Intussen is het drietal versterkt met gitarist Paul Vandenbroucke (45). “We zijn nog op zoek naar een bassist en een drummer. Dan nog een zangeres vinden en we zijn compleet”, doet Ludwig een warme oproep naar muzikanten. “

Info: lauwaert.ludwig@telenet.be, 0486 79 09 54.

(LIN – foto LIN)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier