Otto-Jan Ham gaat Wauters & Waes achterna… op een fiets uit Roeselare

Redactie KW

De presentator van De Ideale Wereld op Vier zal elke week ook zelf de uitdaging uti Wauters vs. Waes aangaan.

Vorige week startte het programma Wauters vs. Waes, waarin Koen Wauters (VTM) en Tom Waes (één) elke keer een duel met elkaar aangaan. Het programma is een samenwerking tussen beide zenders en het is ook zowel op één als op VTM te zien. Daar waren ze bij de derde speler in het Vlaamse televisielandschap, SBS, niet erg blij mee, maar nu is er een mouw aan gepast. Otto-Jan Ham, om allitererende redenen ook wel ‘Wham’, zal elke week de uitdaging van zijn twee collega’s ook zelf aangaan.

Roeselaarse fiets

Maandagavond konden de kijkers van het satirische programma zo zien hoe ‘Wham’ de beruchte wielerwedstrijd Bordeaux-Parijs afmaalde. Een week eerder hadden we gezien dat Wauters en Waes dat deden op authentieke fietsen met een stalen frame van de Ruiseleedse firma Jaegher, maar ook Otto-Jan Ham kwam het in West-Vlaanderen zoeken. Hij ging nog een stapje verder en fietste de afstand op een écht antiek stuk, eentje uit de collectie van het Wielermuseum (WieMu) in Roeselare. ‘Wham’ eindigde wel op ruime afstand van Wauters en Waes, maar ook hij haalde Parijs.

Leuk detail : de voornaamste fanpagina’s van ‘Team Wauters’ en ‘Team Waes’ op Facebook telden dinsdagmiddag respectievelijk 6.800 en 4.500 likes, bij ‘Team Wham’ stond de teller op meer dan 10.000.

(FV)

>> Bekijk hier een fragment :