Ostend Beach gaat voor 90 deejays en een eigen munteenheid

Schepenen Krista Claeys, Arne Deblauwe, burgemeester Johan Vande Lanotte en organisatoren van Ostend Beach Festival Jan Mortelmans en Kevin Beirens. © ML
Redactie KW

Het Ostend Beach Festival, onlangs nog uitgeroepen als beste strandfestival ter wereld, is in juli aan haar achtste editie toe. De organisatoren mikken in het weekend van 8 en 9 juli op 20.000 bezoekers en pakken uit met niet minder dan 90 artiesten.

Op het Klein Strand staan onder andere deze grote en minder bekende namen op het programma: Jamie Jones, Green Velvet, Kerri Chandler, Alan Fitzpatrick, Yves V., Tini, Ben Sims, Cuartero, The Partysquad, Claude Vonstroke, Technasia, Marco Bailey, Dense & Pika, Hector Cuoto, Mar-T, Truncate, Solardo, Push (live), Dimaro, Cherry Moon Legends, Abstract, Megamen, Yung Nnelg, R-Wan, Hef, Dany Neville, Dj Licious, Lady Bee, Irwan en Mystique.

Dit jaar komt er een nog een extra vijfde podium bij. Het festival is dat aan zijn nieuwe status verplicht, nu het door het onelineplatform Pulseradio uit Londen als beste strandfestival ter wereld werd uitgeroepen. Ondertussen loopt de ticketverkoop sinds december. Voor de Oostendse jongeren tussen 16 en 25 jaar biedt Ostend Beach een korting aan via de entreepas die elke jongere in de badstad ontvangt. Zospaart een jonge Oostendenaar 20 euro op een combi- of weekendticket of 15 euro op een dagticket. Het voordeligste tarief vind je bij Toerisme Oostende. Vanaf 13 maart starten ook de Uitpasvoordelen: zo is er 80 procent korting voor pashouders met kansentarief en 10 Uitpaspunten leveren een korting van 5 euro.

Betalen met de Shell

Voor de eerste keer wordt Ostend Beach ‘cashless’. Bezoekers krijgen op het festival een bandje met een chip in. Dat bandje kan nu voor het eerst opgeladen worden via de website van Ostend Beach en heeft een eigen munteenheid, de Shell – letterlijk ‘schelp’ dus. Via een eigen mobiele app kunnen bezoekers zowel voordien als tijdens het festival Shells opladen op het eigen bandje.

(ML)