Ostend Beach 2018 lanceert vier nieuwe podia

Ostend Beach 2018 lanceert dit jaar vier nieuwe podia. © Jelle Dreesen
Redactie KW

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn dancefreaks meer dan welkom in de Stad aan Zee.

Samen met WeCanDance in Zeebrugge vormt Ostend Beach het grootste openluchtdancefestival aan onze kust. Donderdag maakten de organisatoren van dit laatste festival de namen van vier nieuwe podia bekend: twee buiten op het strand en twee indoors. Op de Dune Stage kun je op zaterdag genieten van beachhouse met als headliner Claptone en op zondag van Nederhop en Bass met onder meer Bizzey, Sevn Alias en Woodie Smalls.

De Dome Stage staat op zaterdag in het teken van urban en hiphop met onder meer Dopebwoy, F1rstman en de onvermijdelijke TLP. Op zondag roeren de dj’s retro en trance door hun sets. Headliners zijn Cherry Moon-legenden DJ Ghost, Youri Parker en Yves Deruyter.

Er zijn ook twee indoor dancehalls, waar merknamen hun naam aan verbinden. Op de Desperados Shipyard voert techno de boventoon, op zaterdag met onder meer Marco Bailey en The Advent (live) en op zondag met local hero A-Bat en voorts Camelphat, Felix Da Housecat en de al even onvermijdelijke Green Velvet. Je kan ook de Oasis induiken die gepatroneerd wordt door Schweppes. Op zaterdag heerst deep house metamongst others Art Department en Davide Squillace, op zondag tech house met Emmanuel Top en Nakadia.

(svv)