Organisatoren ‘Vlaanderen zingt’ in Brugge hoeven geen bijzondere veiligheidsmaatregelen te treffen

De organisatoren van de Tripeldagen. © (Foto BP)
Redactie KW

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de toegangswegen van de Brugse Markt afgezet werden met betonblokken, hoeven de organisatoren van ‘Vlaanderen zingt’ op vrijdag 21 juli geen bijzondere veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit deelden ze deze namiddag mee op de persvoorstelling van het programma van de Brugge Tripel Dagen.

Vorig jaar reed op 14 juli, uitgerekend de Franse nationale feestdag, een dolle vrachtwagenchauffeur in op een menigte die had staan kijken naar een vuurwerkshow op de Promenade des Anglais in Nice. Naast de dader lieten hierbij 86 mensen het leven.

Deze terroristische daad had ook gevolgen voor evenementen bij ons. Zo zagen de organisatoren van ‘Vlaanderen zingt’ in Brugge zich geconfronteerd met wegblokkades onder de vorm van betonblokken op de toegangswegen die naar de Markt leiden. “Dit jaar zal de Lokale Politie uiteraard een oogje in het zeil houden, maar versperringen komen er niet”, luidde het bij het organisatieteam van de Brugge Tripel Dagen, waar ‘Vlaanderen zingt’ het orgelpunt van vormt.

Ze stelden ook hun affiche voor, die we op deze website al eerder meegaven.

Le Grand Julot.
Le Grand Julot.© (Foto SVV)

Programma

Dit jaar bieden de Brugge Tripel Dagen volgend programma: op woensdag 19 juli treden achtereenvolgens de Belgian Quo Band, Motown Supremacy en de afscheidnemende covergroep Magical Flying Thunderbirds op de Markt op. Een dag later zijn de Brugse covergroep Jan The Man & The Grand Slam, Mama’s Jasje en Christoff aan zet. De eerste twee festivaldagen vangen om 19 uur aan. De Markt wordt met hekkens afgezet. Wie de optredens bij wil wonen, betaalt twee euro.

Op vrijdag 21 juli kun je vanaf half zeven ‘s avonds gratis de Markt op voor concerten van de afscheidnemende Brugse accordeonist Le Grand Julot en Edje Ska & The Pilchards. “Omdat het het laatste optreden is van Le Grand Julot zal hij aan het eind van het optreden van Edje Ska drie nummers met hen meespelen”, kondigt Nico Blontrock aan, die zoals vanouds als dirigent zal fungeren van het gelegenheidskoor van de massa-karaoke die ‘Vlaanderen zingt’ blijft. “We nodigen die avond iedereen uit om mee te komen zingen met de ruim dertig Nederlands- en anderstalige nummers.”

(SVV – Foto’s BP & SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier