Organisatoren ParkPop Oostkamp starten met tributefestival in Roeselare

V.l.n.r. Frederik Teerlinck, Alain Mahieu, Nico Ide en Kevin Claeys. © AFr
Redactie KW

De mensen achter het gratis muziekfestival ParkPop in Oostkamp gaan in de Expo in Roeselare van start met het indoor tributefestival TribFest. De Roeselaarse band Sister May mag het nieuwe festival openen.

Op zaterdag 22 april vindt in de Expo in Roeselare de eerste editie plaats van het indoor tributefestival TribFest. De organisatie is in handen van Frederik Teerlinck, Alain Mahieu, Nico Ide en Kevin Claeys. Zij maken deel uit van de organisatie achter het gratis muziekfestival ParkPop, dat vorig jaar 15.000 bezoekers naar het Oostkampse Beukenpark lokte.

“Onze hobby is festivals organiseren”, verduidelijken de initiatiefnemers. “Het idee voor TribFest is gegroeid door het scouten van tributebands voor ParkPop. Dit bracht ons onder meer op Glastonbudget, het grootste tributefestival van Groot-Brittannië, dat jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers lokt. Een festival met dit concept bestond nog niet in België en zo is het idee ontstaan om met iets gelijkaardigs van start te gaan. Naast onze full-time job en het organiseren van ParkPop bleken we toch nog wat tijd over te hebben.”

Ruimte voor een nieuw festival

Hoewel de vier organisatoren in Oostkamp wonen, vonden ze een tweede festival in Oostkamp geen goed idee. “We zijn dus op zoek gegaan naar een locatie en zijn in Roeselare terecht gekomen, een centrumstad op geen te grote afstand van onze woonplaats waar nog ruimte lijkt voor een nieuw festival. Na een eerste gesprek bleek ook stad Roeselare positief te staan tegenover dit initiatief. Door de combinatie te maken van uitstekende tributebands uit binnen- en buitenland en de kans te bieden aan lokale bands om zich te tonen op een groot podium, kunnen we een mooi programma aanbieden aan een heel democratische prijs. Op termijn willen we uitgroeien tot een meerdaags openluchtfestival met muziek in heel uiteenlopende genres, maar we starten indoor en richten ons op het rockpubliek.” De eerste editie van TribFest wordt geopend door de Roeselaarse band Sister May. Daarna volgen tributes van System of a Down, Guns ‘n Roses, AC/DC en Metallica.

(AFr – foto AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier