Organisatoren Brugge Tripel Dagen hebben affiche compleet

De eerste avond wordt afgesloten door de Gibson Brothers. © GF
Redactie KW

Van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 juli wordt de Markt opnieuw ingepalmd door de Brugge Tripel Dagen. Op dit driedaags muzikaal festijn kun je meezingen met een rist populaire Vlaamse artiesten. Ook de buitenlandse discokikkers van The Gibson Brothers doen dit drieluik aan, dat wordt afgesloten met de massakaraoke ‘Vlaanderen Zingt’.

Na het Cactusfestival en Burgrock en voor het stadsfestival Moods palmen de Brugge Tripel Dagen al jaren de Brugse zomerevenementenkalender in. Never change a winning formula, redeneert Eddie Van Eylen, voorzitter van het organiserende Comité voor Initiatief, dat andermaal voor drie avonden populair vertier kiest. Op dinsdag 19 juli zorgt coverband Golden Bis Band voor de warming-up. Aansluitend staan twee Vlaamse artiesten geprogrammeerd. Naast het Vlaamse lied brengt Jo Vally Franse chansons en countrynummers. Ook Eveline Cannoot, die dankzij het VTM-programma ‘Star Academy’ een doorbraak forceerde, zal haar muzikale troeven op tafel gooien. De eerste avond wordt afgesloten door de Gibson Brothers.

Op woensdag 20 juli openen Soulbrothers de dans. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel nemen het van hen over. Samen met hun begeleidingsband brengen ze de ene cover na de andere. Meezingen dus met klassiekers van onder meer Clouseau, Gorky, Frank Boeijen en Rob de Nijs. De immens populaire De Romeo’s zijn het toetje die avond.

Op de nationale feestdag donderdag 21 juli worden de Brugge Tripel Dagen voor de vijftiende keer (!) opgehangen aan ‘Vlaanderen zingt’, de massakaraoke onder leiding van ‘dirigent’ Nico Blontrock.

(svv)