Opvallend: zwembadkoning Willy Naessens nu ook onderwerp in hiphopnummer

Willy Naessens inspireert nu ook al jonge muzikanten. © De Beeldfabriek
Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

De Belgische rappers van Gangthelabel hebben een nummer met een toch wel opvallende titel klaar: ‘(Flex Like) Willy Naessens’.

The sky is the limit, ook voor de leden van de vernieuwende hiphopband Gangthelabel. Zo vonden ze inspiratie bij de zwembadkoning uit Wortegem-Petegem, met de kenmerkende hoed en het onnavolgbare eigen taaltje. Walter Baele persifleerde de succesvolle ondernemer op grandioze wijze in ‘Tegen De Sterren Op’, wat het cultgehalte van Willy Naessens alleen maar deed toenemen.

In ‘Zender’ op Studio Brussel gaven de leden van Gangthelabel woensdagavond toelichting bij het nummer, dat wel degelijk helemaal rond ‘de flexe Willy’ draait. “Het is zeker niet onze bedoeling om de draak met hem te steken, wel integendeel”, verklaarden ze daar. “We zagen hem bezig in ‘The Sky is the Limit’ en hebben toch wel bewondering voor wat hij bereikt heeft. We hebben ook al contact gezocht met zijn bedrijf en twee brieven geschreven, want we zouden graag met hem samenwerken om ook een videoclip bij het nummer te kunnen inblikken.”

Dit is het nummer in kwestie trouwens.

https://www.youtube.com/watch?v=j7GBK2s683Y

(FJA)