Opnieuw meer bezoekers voor kenniscentrum ARhus in Roeselare

De medewerkers van ARhus blikken meer dan tevreden terug op het jaar 2016. © (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Kenniscentrum ARhus in Roeselare mocht in 2016 bijna 340.000 bezoekers ontvangen, dat zijn er bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. “Wie naar ARhus komt, doet dat niet alleen voor de bibliotheekwerking, meer dan ooit zijn we de plaats voor ontmoeting en voor levenslang en levensbreed leren”, aldus Yves Rosseel.

De medewerkers van kenniscentrum ARhus kwamen donderdagavond samen om te klinken op het nieuwe jaar, maar ook om terug te blikken op 2016. En dat was een succesvol jaar voor het centrum. “Als we de cijfers voor 2016 bekijken, dan zien we dat ondanks een algemeen dalende trend, het aantal lezers en uitleningen voor ARhus stabiel blijft”, aldus directeur Yves Rosseel. Volgens nieuwe cijfers van de Vlaamse overheid zakte het aantal lezers van boeken in de afgelopen tien jaar met 12 procent.

Opvallend is dat het aantal bezoekers in ARhus wel blijft stijgen. “In 2016 kregen we bijna 340.000 bezoekers over de vloer, in 2015 waren dat er iets meer dan 320.000, een stijging van ongeveer vijf procent. En dan worden de bezoekers van de afdelingen in Beveren, de Gitsestraat en Rumbeke nog buiten beschouwing gelaten. Wie naar ARhus komt, doet dat niet alleen voor de bibliotheekwerking. ARhus maakt zijn ambitie als ‘huis van de stad’ met plaats voor ontmoeting en levenslang en levensbreed leren meer dan waar.”

Van het moment werd ook gebruik gemaakt om het programma voor het voorjaar 2017 voor te stellen. De brochure valt binnenkort in de bus van iedere Roeselarenaar.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier