Ophef over metalband die naar Roeselare komt

De metalband is wel welkom in De Verlichte Geest in Roeselare. © GF
Redactie KW

In Nederland is er ophef ontstaan omtrent Týr, een metalband die op 24 november optreedt in Arnhem. De band zakt een dag later af naar Roeselare.

Týr, een metalband uit de Faeröer, kent heel wat tegenstanders, voornamelijk dierenactivisten, omdat de zanger van de band betrokken is bij de jacht op grienden. Dat schrijft de Gelderlander. Tegenstanders willen dat de organisatie in Arnhem de groep boycot, maar tot een definitief besluit is het daar nog niet gekomen. Vanwege de griendenjacht van zanger Heri Joensen is Týr wel al geweerd in Leiden, Hamburg en Rostock.

De Nederlandse organisatie lichtte in een statement op Facebook toe waarom de band niet wordt geweerd. “We snappen zeker de mensen die zich het leed van dieren aantrekken, maar wij zijn in de eerste plaats muziekliefhebbers. Het is niet onze taak om politieke of religieuze standpunten in te nemen. En om die reden annuleren we het optreden van Týr niet.”

De metalband is wel welkom in De Verlichte Geest, een rock- en metalcafé in Roeselare waar elke week liveoptredens te zien zijn. Daar gaat het optreden gewoon door.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier