Opening vernieuwde bibliotheek Diksmuide

Redactie KW

Zaterdag werd om 10 uur de vernieuwde bibliotheek van Diksmuide geopend in aanwezigheid van de burgemeester en enkele schepenen.

In het verleden werden al verscheidene aanpassingen aan de bibliotheek uitgevoerd. In 2005 de vernieuwing van de kantoren en de trappenhal en in 2006 werd de uitleenbalie aangepakt. Nu werd de volledige ruimte visueel opengewerkt en de nissen aan de zijkant aangepakt. Omdat de oude rekken door slijtage en het vele verhuizen in onbruik geraakten, werden ook nieuwe rekken aangeschaft. Er werd geopteerd voor lichte en lagere rekken die verder uit elkaar zijn opgesteld zodat de gangen beter toegankelijk worden voor mindervaliden.

Het is de bedoeling dat de bibliotheek niet enkel dient als uitleendienst voor boeken, cd’s en video’s, maar dat die ook wordt gebruikt als informatiecentrum en ontmoetingsplaats. Daarom werden de nieuwe rekken uitgerust met wielen zodat deze bij andere evenementen kunnen verplaatst worden.

Alle vernieuwingen werden zoveel mogelijk in eigen beheer uitgevoerd zodat een totale kost van rond de 130.000 euro kon beperkt worden tot zo’n 50.000 euro. In de toekomst zijn nog verdere aanpassingen voorzien in het masterplan cultuur van de stad, zoals de eventuele uitbreiding van de jeugdafdeling naar het dienstencentrum.

Omdat de opening samenvalt met het bezoek van de Sint kan iedere bezoeker alvast genieten van een lekkere artisanale speculaas en een kop amandelmelk die in samenwerking met de jeugdige bezoekertjes ter plaatse worden vervaardigd.

(VC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier