Open VLD Plus pleit voor behoud Ryelandtzaal in Brugge

Redactie KW

Het akkoord van het stadsbestuur met een projectontwikkelaar over de verkoop van de Ryelandtzaal in de Ezelstraat schoot in het verkeerde keelgat bij Open VLD Plus.

Ze zijn niet opgezet met de plannen om de zaal een andere bestemming te geven en daarom beslisten ze afgelopen weekend een protestactie te houden aan de zeventiende eeuwse kerk op het Van Ackerplein. “Er werden destijds grote sommen geïnvesteerd om deze zaal van een goede akoestiek te voorzien“, zegt Ann Soete. “Dat blijkt nu weggesmeten geld en er zijn al zo weinig opties voor musicerende Bruggelingen.”

Volksvertegenwoordiger, en kopvrouw van OpenVLD Plus, Mercedes Van Volcem treedt haar bij. “We komen hier vandaag pleiten voor het behoud van de zaal. Niet alleen muzikanten, maar ook het verenigingsleven in Brugge heeft nood aan dergelijke zalen. De herbestemming kan niet doorgaan zonder alternatief. Hier worden tot op vandaag nog steeds kleine concertjes en optredens georganiseerd, ook de conservatoriumstudenten krijgen er nog les. Kunstenaars, muzikanten en jonge mensen moeten zalen ter beschikking hebben om aan cultuur te doen en van cultuur te genieten.”

Om hun woorden kracht bij te zetten werd een online petitie opgezet waarop gelijkgestemden kunnen intekenen. “We dienden ook reeds een interpellatie in om dit aan te kaarten”, aldus Van Volcem.

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier