Oostendse rappers te gast op MNM

Redactie KW

“Dat we een kans krijgen op een nationale radiozender was ergens wel een emotioneel moment voor ons”, klinkt het bij de frontman van de groep.

“De producenten van radiozender MNM hebben MC Rechtut, lid van rapperscollectief Gauls Disciples, gecontacteerd nadat ze een van onze meest recente clip hebben ontdekt op YouTube. Op basis van onze muziekstijl werden we op donderdag 5 februari uitgenodigd”, opent Cédric Cattrysse alias rapper ODC.

Eerste album

“We zijn erg trots en blij dat we deze kans kregen. MNM houdt de vinger aan de pols van de urbanwereld. Samen met Lady S geven ze jong talent een vrij podium in UrbaNice. Het programma startte donderdagavond om 22 uur. We trokken met heel onze crew naar de gebouwen van de VRT”, klinkt het. “Het was een ongelofelijke ervaring om met presentator Brahim over hiphopmuziek te kunnen praten. Onze opwachting in het programma UrbaNice duurde een handvol minuten. Toch heeft de verplaatsing naar Brussel ons geen windeieren gelegd. Het aantal fans nam gevoelig toe en ook op sociale media kregen we heel wat positieve respons”, gaat Cédric verder. “Dat we een kans krijgen op een nationale radiozender was ergens wel een emotioneel moment voor ons. Koene, een van de rappers, heeft dyslexie en kan via de muziek zijn creatieve ei kwijt. Gauls Disciples heeft al een hele weg afgelegd. De release van ons eerste album is voorzien voor dit voorjaar. We werken er al een hele tijd aan”, aldus nog frontman Cédric Cattrysse alias rapper ODC.

(MF – GF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht