Oostendse pop-up moet sluiten: “Ontgoocheling is groot”

© Mijn pop-uprestaurant
Redactie KW

Voor Thomas Renier en Alexia Quintens van Buff zit het pop-upavontuur erop. Donderdagavond werd in het VTM-programma bekend dat ze als eerste hun deuren moesten sluiten.

“De ontgoocheling is groot, ja. Maar da’s ook normaal, denk ik”, aldus Alexia. Met veel goesting en ambitie was het jonge koppel gestart aan Mijn Pop-Uprestaurant!. Maar al van voor ze de pop-up op het Oostendse Zeeheldenplein konden betrekken, was al duidelijk dat het zwoegen zou worden. “En toch zou ik me meteen opnieuw inschrijven”, weet Thomas. “De stress was groot bij momenten, maar we hebben een unieke ervaring achter de rug. Alleen jammer dat het van zo’n korte duur was. Maar we kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen.”

De eerste weken van Buff, dat zich profileerde als vleesrestaurant, waren het moeilijkste. “Het klikte niet met de eerste chef”, weet Thomas. “Dat heeft ervoor gezorgd dat we pas later echt uit de startblokken konden schieten. Nu waren we goed op dreef. We hadden er zin in en ook een goed team. Dat maakt de sluiting nu extra pijnlijk.”

Oostendse pop-up moet sluiten:
© Mijn pop-uprestaurant

Het was recensent Jeroen Meus, die Brussel en Oostende had genomineerd voor sluiting. Meus was nochtans gecharmeerd door het concept, het eten en de inrichting. Maar de competitie was niet min en kijkend Vlaanderen koos ervoor om Brussel open te houden. Vorig jaar overleefde Brussel ook al elke nominatieronde en werden ze uiteindelijk de winnaar. “Een favoriet hebben we niet, we hebben ook niet de kans gekregen om bij de anderen te proeven. Maar dat zullen we nu wel nog zeker doen. We gunnen eigenlijk iedereen de overwinning, want we weten hoe hard ze er voor moeten vechten.”

Oostendse pop-up moet sluiten:
© Mijn pop-uprestaurant

Vervelen zit er nog niet meteen in voor Thomas en Alexia. Het verloofde koppel zet nu volop in op hun huwelijksfeest deze zomer. “Dat was een beetje op de lange baan geschoven. We moeten nu nog een aantal zaken regelen”, aldus Thomas. “De reeks heeft ons sterker gemaakt. Alexia heeft nu ook de smaak van de horeca te pakken.” Voor het programma gaven de twee immers al aan om de brasserie van zijn ouders in Brugge eind dit jaar over te nemen. “We willen iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan ons verhaal. Zij zorgden voor een onvergetelijk avontuur.” (BVB)

Oostendse pop-up moet sluiten:
© Mijn pop-uprestaurant

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier