Oostendse ondernemers gaan samen centen pompen in plaatselijke kunst en cultuur

We zien van links naar rechts kunstenares Mia Nollet, cultuurschepen Bart Plasschaert, peter Johannes Verschaeve en directeur Stefan Tanghe van De Grote Post bij het ontwerp van het textielkunstwerk Zeeenzucht. © ML
Redactie KW

Zeven ondernemers uit Oostende hebben samen de cvba Art Shelter opgericht. Daarmee willen ze kunst en cultuur in de regio financieel steunen, nu de Vlaamse overheid op dat vlak de buikriem aanhaalt.

Een eerste initiatief is Zeeenzucht in De Grote Post. De Oostendse textielkunstenares Mia Nollet maakt een imposant handgemaakt beeldend werk voor de grote theaterzaal van het cultuurcentrum. Het textielwerk, dat alle 431 zitjes zal sieren, vormt meteen ook het grote kunstwerk ‘Zeeenzucht’. Wie als particulier of organisatie zo’n kunstig zitje ‘koopt’, ziet zijn of haar naam geborduurd op het textiel.

De Grote Post vond ook 40 kunstenaars bereid om als meter of peter op te treden bij dit project. “Hoewel cultuursubsidies onontbeerlijk blijven voor culturele organisaties en artiesten om een kwalitatief aanbod te garanderen, noopt de huidige tendens van subsidieafbouw ons tot initiatieven die een aanvullende financiering zoals het samenwerkingsverband met Art Shelter mogelijk maken”, zegt directeur van De Grote Post Stefan Tanghe.

Art Shelter hoopt met Zeeenzucht de komende drie jaar 50.000 euro op te halen voor De Grote Post.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier