Oostendse jongeren brengen Cave Canem in première tijdens Theater aan Zee

Redactie KW

Theatermaker Philippe Annaert van het Oostendse collectief Brandung werkte enkele maanden samen met een aantal Oostendse jongeren aan Cave Canem. Die theaterproductie gaat morgen maandag 4 augustus in première op Theater aan Zee.

Philippe Annaert (34) vormt sinds 2010 samen met Jelle Marteel het theatercollectief Brandung. In Cave Canum gaat Annaert aan de slag met Woyzeck, een iconische theatertekst van de Duitse auteur Georg Büchner. Met deze literaire bron bouwt de maker zijn kijk op het lot van tragische antiheld Franz Woyzeck. Het verhaal gaat ook over een individu dat ten onder gaat aan de druk om consequent te beantwoorden aan de eisen, plichten en verwachtingen die het leven met zich meebrengt. In dat perspectief vond Annaert een bijzondere parallel met de prestatiegerichte wereld waarin de kinderen van vandaag moeten opgroeien. Ook zij worden vaak erg jong klaargestoomd om een betekenisvolle rol te spelen in een wereld die steeds sneller evolueert. Zij moeten ook schoon, slim of sterk zijn en presteren. Ook in deze voorstelling van Brandung primeert de beeldtaal.

Cave Canem speelt op 4, 5, 6, 7 en 8 augustus telkens om 18.30 uur in het Koninklijk Atheneum Léon Spilliaertstraat, Oostende.

(ML-foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier