Oostendse fototentoonstelling focust op identiteit

Redactie KW

Het fotografiehuis van Yvon Poncelet wint meer en meer aan bekendheid.

De gezellige ontmoetingsruimte van Yvon Poncelet in de Jules Peurquaetstraat in Oostende is ondertussen aan de tweede tentoonstelling van het tweede seizoen toe. Na de expositie van Yel Ratajczak in 2013 is het nu opnieuw de beurt aan Oostends talent. Kim Vlaeminck stelt deze maand haar fotoreeks tentoon.

“Yvon vroeg me of ik wou exposeren en ik hapte graag toe. Ik volg de verschillende tentoonstellingen in Exposure Value al een tijdje. Bij de start van het fotografiehuis was ik meteen gecharmeerd door de gezellige en unieke ruimte”, zegt Kim.

Samensmelting van verschillende personen

“Ik breng geen zuivere portretfotografie, maar zet mensen in bepaalde situaties om de confrontatie met identiteit niet uit te weg te gaan. De reeks is een samensmelting van verschillende personen in een bepaalde pose. Het is de eerste keer dat ik me echt focus op portretten. Het resultaat is een eerlijk en niet-commercieel beeld van verschillende culturen en personages”, zegt Kim.

“Ik vertrek niet met een vooropgesteld idee. Enkele foto’s van de tentoonstelling had ik vorig jaar al verzameld. Je kon de beelden al zien op de Nacht van de Musea en Galerijen in Oostende. Verder breng ik heel wat nieuwe foto’s mee. Ik ga erg intuïtief te werk. De beelden zijn autobiografisch in hun gevoel. Op een bepaalde manier getuigen de foto’s van een vrouwelijke kijk op de wereld. Ik wou het begrip identiteit onderzoeken via fotografie”, aldus nog Kim Vlaeminck.

(MF – foto MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier