Oostendse Filmclub 62 heeft recordaantal leden

Filmclub 62 bestaat al ruim vijftig jaar. © MF
Redactie KW

Al meer dan vijftig jaar lokt Filmclub 62 heel wat liefhebbers van ‘de andere film’ naar zijn vertoningen.

Enkele jaren geleden vierde Filmclub 62 zijn 50-jarig bestaan. “Een hele prestatie voor een feitelijke vereniging die sinds tientallen jaren niet meer tot een koepelorganisatie behoort. We richten ons onder meer op auteursfilm, Europese en wereldcinema die meestal minder commercieel is. Het is onze bedoeling ook deze films in onze stad te brengen”, klinkt het.

Sociaal en kritisch engagement

“De aandacht gaat in het bijzonder naar sociaal en kritisch engagement. Film is onmiskenbaar belangrijk in de ontvoogdingsstrijd. Samen met gelijkgestemden vragen wij via het grote doek aandacht voor alle vormen van onderdrukking, intolerantie, misbruik van politieke en godsdienstige macht of de problemen van de derde en de vierde wereld”, zeggen Martin Kimpe en Jean-Marie Cuypers.

“Een bepaalde rolverdeling hebben we niet echt. Jacques Deschacht is zowat ons opperhoofd. We hebben ruim 1.500 leden die ons boekje krijgen. Om en bij de 1.750 mailadressen zitten in ons bestand.”

Einde van het seizoen

Martin neemt de coördinatie van de kassa voor zijn rekening. “Iedereen heeft zowat zijn eigen taak bij Filmclub 62. De keuze van de films ligt voor een deel in mijn handen. Ons team komt vaak bij mij samen. Op jaarbasis spelen we zo’n 40-tal films. Op donderdag 8 juni staat de laatste vertoning van het seizoen op het programma.”

Filmclub 62 toont dan om 17.45 en 20.15 uur de prent ‘Alone in Berlin’. Otto en Anna Quangel wonen in een volkswijk in Berlijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nadat hun enige zoon is omgekomen, besluiten ze zich te verzetten tegen Adolf Hitler en de nazi’s.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier