Oostendse chef-kok krijgt eigen kookprogramma op de radio

Sam Vancoppenolle met Vincent Vanwijnsberghe en Geert De Lombaerde van hit FM. © Foto MF
Redactie KW

Sam Vancoppenolle van Jan’s Café in Oostende is sinds kort elke week te horen op de radio.

In het voorjaar startte radiozender hit FM met De Zeesterre, een wedstrijd waarbij restaurants hun favoriet gerecht konden voorstellen. Er schreven 23 restaurants in voor de wedstrijd, die begin november afloopt. Volgende maand worden de 10 populairste gerechten bekroond met De Zeesterre Award en een waardepakket van meer dan 2.000 euro.

Bijna brand in de keuken

Eerder deze maand startte ook een culinair programma op de radiozender. Sam Vancoppenolle van Jan’s Café in Oostende is de chef van dienst. Elke vrijdag serveert hij eenvoudige gerechten die iedereen kan klaarmaken in een radiostukje van een handvol minuten. Elke week staan de ingrediënten in de kijker. Voor de maand oktober staan varkenswangetjes, zeewolf, steak bearnaise en tartine van gebakken zeetong op het programma. “Voor november staan er wildgerechten gepland en in december kiezen we gerechten voor de eindejaarsfeesten”, aldus Geert De Lombaerde van hit FM.

“De opnames voor de uitzending waren toch wat onwennig in het begin. Zo stond de microfoon op een gegeven moment bijna in brand toen ik een gerecht aan het flamberen was“, haalt Sam Vancoppenolle al lachend een anekdote boven.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier