Oostends talent in De Gemakkelijke Stoel van Theater aan Zee

We zien Erik Vlaminck, Jan De Smet, Nelly Eenoo, Dominique Schepens, Phélomène Réga, Linda Lockkamper en R.M. Vancompenolle. (Foto ML)
Redactie KW

In De Gemakkelijke Stoel delen zanger-muzikant Jan De Smet en auteur Erik-Dikke Freddy-Vlaminck het podium met vijf Oostendse gastacteurs die het leven niet op een presenteerblaadje kregen.

Zo leveren pijnlijke verhalen over armoede voldoende stof voor een avondje hartverwarmend muziektheater. “Mits wat brute pech in het leven kan iedereen in armoede versukkelen”, zegt Erik De Vlaminck die op Theater aan Zee ook met zijn alter ego Dikke Freddy de toehoorders van ‘Uitgelezen’ een geweten schopt. “Zo is bij Jan De Smet en mezelf een idee ontstaan om samen met mensen die bepaalde kansen in het leven niet gekregen hebben een zo authentiek mogelijk verhaal te maken. Maar zie het programma zeker niet als een toneelbewerking van autobiografische fragmenten uit het leven van de acteurs. Alle genoteerde verhalen zijn verhaspeld en slaan niet op de vertolkers. Maar ze brengen het wedervaren van anderen op het toneel en bewijzen meteen hun artistieke kwaliteiten.” Jan De Smet pikt in: “Met dit programma brengen we de solidariteit weer onder de mensen. Iets wat de politiek blijkbaar verleert heeft.”

Vier keer speelde het tijdelijk gezelschap voor een uitverkochte zaal.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier