Oostends muziekcollectief Cloud Nine zoekt versterking

Redactie KW

Met een voorliefde voor muziek uit de stal van Motown sloegen enkele muzikanten meer dan drie jaar geleden de handen in elkaar.

Het muzikale collectief Cloud Nine brengt een eerbetoon aan de muziek van Motown. “Cloud Nine is oorspronkelijk de titel van een hit van The Temptations. Met een voorliefde voor muziek uit de stal van Motown sloegen we met enkele muzikanten meer dan drie jaar geleden de handen in elkaar. We zien onszelf als een tributegroep die op zoek gaat naar de sound van weleer. Cloud Nine wil het publiek transporteren naar de soul en funk van de sixties en vroege seventies. Beschouw ons zeker niet als de zoveelste coverband. We gaan voluit voor het eerbetoon en we doen dat met heel veel overtuiging”, opent zangeres Melissa Vandewalle.

Pianist gezocht

Cloud Nine bestaat uit twaalf muzikanten. “De bezetting is al een paar keer veranderd. Het is niet evident om geschikte muzikanten te vinden die op vaste basis kunnen repeteren. Daarom zijn we op zoek naar versterking in de vorm van een pianist. Een uitgesproken interesse voor Motown, soul en funk is onontbeerlijk. We zoeken iemand die zich op lange termijn wil engageren. Het is en blijft onze opdracht om het hart en de ziel van Motown te laten weerklinken”, aldus nog Melissa Vandewalle. (MF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht