Oostends carnaval goed gestart

Redactie KW

Zo’n 200 carnavalisten waren aanwezig in het stadhuis toen burgemeester Johan Van de Lanotte de sleutel overhandigde aan Prinses Kelly en Prins Knol.

Ondanks de koude en de sneeuw is het Oostends carnaval op vrijdagavond goed van start gegaan. Zo’n 200 carnavalisten waren aanwezig in het stadhuis, toen burgemeester Johan Van de Lanotte de sleutel overhandigde aan Prinses Kelly en Prins Knol.

Coucke op de brandstapel

Na de gebruikelijke receptie, namen de prins en de prinses plaats in de prinselijke Kloeffewagen. In stoet, begeleid door The Melody Makers, gingen ze langs de Vindictivelaan en de Visserskaai naar de Groentemarkt.

Daar werd de boosdoener van al het kwaad in Oostende tot de brandstapel veroordeeld. Denk maar aan verkeersboetes, Coucke die KVO in de steek laat, de vele omleidingen…

Druk zaterdagprogramma

Daarna ging het feest echt van start met een spetterend optreden van Will Andis in de feesttent, gevolgd door een gezellige kroegentocht in de nabij gelegen Kadzand-Boonestraat.

Vandaag start de kindercimateirestoet om 15u op het Petrus&Paulusplein. De apotheose volgt 16u met de verbranding van Mini-Tjannie, de kloeffeworp en optredens van Sam Gooris en Steve Tielens. Vanavond om 20u opent het Kursaal de deuren voor Bal du Rat Mort met als thema ‘Grease’.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier