Oostendenaar Germain Pirlot in de bloemen gezet door La Konko

Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Esperantovereniging La Konko werd met tevredenheid teruggeblikt op de succesvolle activiteiten van 2017 en ook de plannen voor 2018 werden op een rijtje gezet.

Er was ook de hulde van één van de verdienstelijke leden, Germain Pirlot. “Germain Pirlot is momenteel de grootste propagandist van Esperanto in Oostende en in de provincie,” zegt ondervoorzitter Flory Witdoeckt.

“De voorbije 40 jaren heeft hij bergen werk verzet om Esperanto te promoten. Hij voerde promotie voor het gebruik van Esperanto binnen de Europese Raad en maakte hij een studie over Esperanto, wereldwijd aan de universiteiten. De Esperanto Wereldbond heeft hem daarvoor een diploma van ‘Professor Esperanto’ toegewezen. Germain is de beste Esperantist van Oostende en wijde omgeving en daarom wilden we hem vandaag huldigen en belonen met een lekkere fles wijn.” La Konko pakt eind april uit met een Talenfestival, dat zal plaats grijpen in het Onze-Lieve-Vrouwe-College. “Bedoeling is om een aantal vreemde talen voor te stellen aan de Oostendenaars”, legt Flory Witdoeckt uit.

“Met de medewerking van de multiculturele gemeenschappen van Oostende willen we anderssprekenden, talen van minderheden, dichter bij elkaar brengen en begrijpelijk maken.” Op de foto herkennen we Walter van de Kieboom, Rita Lootens, Anne Brabant, Liliane Ketelers, Cecile Cappelle, Marc Cuffez, Jacqueline Govaert, vooraan Flory Witdoeckt en German Pirlot. (Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier