Oostendenaar Bas Bulteel wint Klara-prijs

Redactie KW

In DeSingel in Antwerpen werden zaterdag de Klara-prijzen uitgereikt. Oostendenaar Bas Bulteel mocht de prijs in de categorie jazz in ontvangst nemen.

Pianist, componist en Oostendenaar Bas Bulteel studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast zijn job als muziekleraar in het Conservatorium van Oostende is hij lid van Bas Bulteel Trio, ToutCourt, Eric Neels Quartet en Quartier Latin.

In september van vorig jaar bracht hij met Bas Bulteel Trio zijn eerste plaat uit, Coming Home. Voor die plaat kreeg Bas vanavond de Klara-prijs in de catagorie jazz. “Het werd een ode aan het traditionele pianotrio, maar met een onmiskenbare eigen sound. Het resultaat is een boeiende en kleurrijke plaat die vooral verrast door haar eenvoud en opvalt door Bulteels eigen composities. De mooi uitgebalanceerde solo’s getuigen van raffinement en de ritmesectie begeleidt Bas/de piano met een delicate subtiliteit. Deze plaat fonkelt in alle bescheidenheid”, motiveerde de jury van Klara.

“Eerlijk? Ik had het echt niet verwacht”, zei hij over zijn nominatie. “Ik ben al lang bezig, maar de cd zorgt nu wel voor een deurtje die open gaat.”

Luister hieronder naar een voorsmaakje van Coming Home.

(GLO – foto GLO)