Oostende zet de komende weken zwaar in op straatkunst

Dit grote muurschilderij langs de A10 geldt als blikvanger en visitekaartje voor wat nog volgen moet bij deze eerste editie van The Crystal Ship. © ML
Redactie KW

Onder de noemer ‘The Crystal Ship’ dompelt de badstad zich van 28 maart tot en met 10 april helemaal onder in de wondere wereld van de muurkunstschilders.

Van 28 maart tot 10 april kleurt Oostende onder de artistieke inspiratie van internationaal gerenommeerde muurkunstschilders als Roa, Fintan Magee, Faith47, robert montgommery en Cyrcle. De kunstenaars zijn tijdens de paasvakantie in straten en op pleinen aan het werk te zien. Op 10 april moet alles klaar zijn. Als smaakmaker is het eerste kunstwerk ‘Art is for everybody’, een quote van Keith Haring, op de loodsmuur van het bedrijf Sattelite Ice te zien voor wie Oostende langs de A10 binnenrijdt.

Ondertussen stelden al meer dan 100 Oostendenaars een muur ter beschikking voor kleine projecten in de marge van The Crystal Ship, dat een tweejaarlijks kunstevenement moet worden. Na verloop van een aantal edities moet zo een heuse kunstroute ontstaan doorheen de stad. In totaal zullen op 20 locaties muurschilderijen te zien zijn: van de oosteroever over de stadhuisgevel tot hotel- en schoolmuren. Daarnaast zijn er in die periode ook nog tal van randactiviteiten als workshops, het Kinder Cultuur Festival Springtij en Urban Interventions, waarbij kunstenaars verrassen met kleine ingrepen in de openbare ruimte.

(ML)