Oostende voor één dag schrijvershoofdstad

Zondag waren in Oostende onder meer Peter Verhelst, Eric de Kuyper, Charlotte Van Den broeck, Jelle Van Riet, Pascal Verbeken, Guinevere Claeys, Bart Van Loo, Heleen Debruyne en de twee initiatiefnemers aanwezig. © ML
Redactie KW

Zondag waren heel wat auteurs naar de kuststad afgezakt op uitnodiging van schrijver Koen Peeters en kunstschilder Koen Broucke.

De reünie was geïnspireerd op dergelijke bijeenkomsten eind jaren veertig van de vorige eeuw. Toen nodigde hotelier Gaston Duribreux zijn collega-schrijvers van Dietse Warande en Belfort (DW B) voor een weekend uit in zijn hotel in Mariakerke. Toen zakten onder andere Stijn Streuvels, André Demedts, Jos de Haes, Anton van Duinkerken, Johan Daisne, Paul Lebeau, Albert Westerlinck… naar de kust af.

Zondag waren in Oostende onder meer Peter Verhelst, Eric de Kuyper, Charlotte Van Den broeck, Jelle Van Riet, Pascal Verbeken, Guinevere Claeys, Bart Van Loo, Heleen Debruyne en de twee initiatiefnemers aanwezig. Hun literaire bijdrage in het jongste Oostende-nummer van DW B brachten ze ten gehore in Vrijstaat O. op de zeedijk en zijn ook te lezen in het juninummer van DW B, net als teksten van Charlotte Mutsaers, Bernard Dewulf, Koen Van Synghel, Hedwig Speliers, Paul Demets en anderen over Oostende.

(ML)