Oostende organiseert grootste kunstfestival van Europa

Redactie KW

Van 26 maart tot en met 10 april loopt in Oostende het evenement The Crystal Ship : op 25 verschillende locaties in de stad creëren dan wereldbekende kunstenaars werken in het straatbeeld.

Curator Bjorn Van Poucke zette al eerder iets gelijkaardigs op in Roeselare, maar dan op veel kleinere schaal. “Het is ongezien in Europa om zoveel kunstenaars in dit genre op hetzelfde moment en in dezelfde stad bijeen te krijgen voor dergelijk festival“, stelt hij. “De artiesten komen uit Australië, Saudi-Arabië, Argentinië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittanië, Verenigde Staten en België.”

“Zij zullen in de Oostendse straten gigantische muurschilderingen maken en fantastische kunstinstallaties in de open ruimte.” Burgemeester Johan Van de Lanotte is enthousiast over dit nieuwe kunst-toeristische evenement. “We zullen The Crystal Ship tweejaarlijks organiseren. Daarbij gaan ook enkele van de deelnemende kunstenaars in dialoog treden met de inwoners: ze zullen de wijken intrekken om kleine interventies te maken in het straatbeeld. Daarnaast willen we Oostendenaars de kans geven om hun gevel te laten opfleuren met een kunstwerk.”

(Rio)

>> Eigenaars die hun muur ter beschikking willen stellen, kunnen via www.visitoostende.be/mijnmuur hun kandidatuur indienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier