Oostende brengt met gedenksteen eerbetoon aan Marvin Gaye

© Burgemeester Jean Vandecsteele veegt het zand van de gedenksteen. Naast hem schepen Niko Geldhof, directeur Peter Craeymeersch
Redactie KW

Woensdagnamiddag werd op de Zeedijk in Oostende een gedenksteen als eerbetoon aan Marvin Gaye voorgesteld. De muzikant zou vandaag 75 jaar geworden zijn.

Marvin Gaye staat volop in de belangstelling. Vandaag 2 april zou de soulzanger precies 75 jaar geworden zijn en precies op deze dag werd een gedenksteen onthuld op de Oostendse Zeedijk, ter hoogte van Residentie Jane, waar Marvin Gaye heeft gewoond en zijn super hit ‘Sexual Healing’ geschreven heeft.

“Marvin Gaye is één van de meest bekende inwoners van Oostende,” legt toerismeschepen Niko Geldhof uit. “We hebben Marvin vereeuwigd met een beeld in de inkomhal van het kursaal, maar met deze gedenksteen krijgt hij ook een eerbetoon in de open ruimte.”

Veel te doen rond Marvin Gaye

De gedenksteen werd ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester Jean Vandecasteele, schepen Niko Geldhof en directeur Toerisme, Peter Craeymeersch.

Op 1 april werd de dertigste verjaardag van het overlijden van Marvin Gaye herdacht. Op vrijdag 4 april is een ‘Tribute to Marvin Gaye’ gepland in het kursaal. Een band rond Oostendenaar Bas Bulteel brengt de muziek van Marvin Gaye weer tot leven. In Histoire ‘D’O kan je het hele weekend terecht voor soul food, het lievelingsgerecht van Marvin Gaye, een recept van ‘kok’ Arno Hintjens. Toerisme Oostende vzw lanceerde twee jaar geleden de succesvolle ‘Marvin Gaye Midnight Love Tour’, een wandeldocumentaire waar honderden muziekfans al hebben aan deelgenomen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier