Oostende boven tijdens Sterren aan Zee

© foto JR
Redactie KW

Op zaterdag 9 december vormt het Kursaal opnieuw het decor voor Sterren aan Zee. Met optredens van Gunther Neefs, Willy Sommers, Luc Steeno, David Vandyck en Herbert Verhaeghe wordt het opnieuw een editie om naar uit te kijken.

Daarnaast zijn ook enkele halve of echte Oostendenaars van de partij. Met Andrei Logovski, Johan Verminnen, Wuytens & Wendy Van Wanten en de showgirls van De Wulloks wordt het een echt Oostends feestje. Wendy Van Wanten is een geboren en getogen Oostendse. “Optreden in mijn geboortestad heeft voor mij altijd dat ietsje meer”, vertelt ze. “Ik heb hier leuke herinneringen en kom hier altijd graag terug. Ik vertoef trouwens regelmatig in Oostende. Ik kijk er naar uit om voor het Oostends publiek te zingen.”

Ook Andrei Lugovski is een rasechte Oostendenaar. “Hoewel ik in Minsk (Wit-Rusland) geboren werd is Oostende mijn thuis. Voor mij voelt optreden in Oostende als thuiskomen”, zegt Andrei. In 1999 kwam Andrei in België wonen. Hij raakte bekend bij het grote publiek dankzij zijn derde plaats bij Idool in 2007. Johan Verminnen heeft al jaren een appartement in Oostende. “Oostende is een stad met zijn voeten in het water”, weet Johan. “Oostende heeft iets. Telkens ik hier ben gebeurt er iets magisch met me.”

(JR – foto JR)

Tickets voor Sterren aan Zee zijn te bestellen via 070 660 301.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier