Oostduinkerkse Orde van de Paardevisser maakt de grootste paella ooit

We zien chef Johan Deconinck en Fernande Lenssens met centraal de schepen van Toerisme Dorine Geersens en enkele leden van de orde, ondervoorzitter Dirk Merlevede, secretaris Luc Vandierendonck en de leden Johan Rubben en Francis Thahon. © EDK
Redactie KW

Zaterdag was het een feestdag voor de Orde van de Paardevisser met de feestreceptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan. De receptie vond rond de middag op de Zeedijk van Oostduinkerke plaats, de thuishaven van de Orde.

In de namiddag was het voor de leden van de Orde werken geblazen want ze zouden een poging doen om de grootse paella in geschiedenis van de vereniging te bereiden. Voorzitter Sirjacobs: “Het is de bedoeling dat we meer dan 1.000 personen kunnen voorzien van een portie paella met een gemiddeld gewicht van 300 gram. Er worden in ieder geval 459 kilogram ngrediënten verwerkt tot een smeuïge massa.”

Na 2 uur bereiden was de paella klaar. De vele wachtende konden ter plaatse of thuis van de lekkerste Noordzeepaella ooit proeven. Dat was althans de mening van velen die genoten van de eerste hapjes. (EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier