Ook tweede editie Strat’e Varia verbaast Blankenberge

Redactie KW

Vorig jaar had het stadsbestuur de vuurdoop van het evenement onderschat. Toen was het plein voor de Sint-Rochuskerk te klein voor de opgekomen massa, dus werd dit jaar geopteerd om het slot op de Grote Markt te laten plaatsvinden.

Strat’e Varia staat voor gigantische lichtwezens die tot leven komen in de centrumstraten. Hun tocht eindigde met een dans-, muziek-, laser-, licht- en vuurspektakel op de Grote Markt voor bijna 5.000 toeschouwers.

“Dit blaast de badstad nieuw leven in en past in het voorjaar. Alleen jammer dat in het centrum weinig winkels hun openingsuren verlengden”, klonk het bij het publiek.

“Strat’e Varia is volledig eigentijds en wordt duidelijk gesmaakt. Bedoeling is nu driejaarlijks vernieuwing te blazen in deze evenementen. Zo lijkt het me niet onmogelijk dat het slotspektakel van gisteren volgend jaar opnieuw ergens anders zal zijn. Denk maar aan het vernieuwde Koning Leopold III-plein dat in zijn laatste fase zit en straks moet dienen als evenementenplein. Dat is een van de open opties”, aldus evenementenschepen Philip Konings.

(JW – foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier